OKU ANLA YAŞA

OKU-ANLA-YAŞA

Günümüz Gençliğinin Sanal Âlem İçerisinde Daha Fazla Yaşadığı Ve Gerçek Olan Kaliteli Kitap Okuma Eyleminden De Uzaklaştığı Gözlemlenmiştir. Küresel Bir Değerler Zinciri Oluşturan Sanal Ortamın Geleneksel Olan Kültürü Çok Çabuk Yıprattığı Ve Toplumumuzun Hızla Değişen Bu Maddi Kültüre Karşılık Yeterince Manevi Kültür Üretemediği Görülmüştür. Bu Durumun Yalnızca Bu Çağa Ait Olmadığı Ve Daha Önce De Birçok Çağda Toplumların Benzer Durumlarla Karşılaştığı Da Göz Önünde Bulundurularak Öğrencilere Kaliteli Kitap Tavsiyelerinde Bulunma Ve Kitap Okumaya Teşvik Etmenin Gereksinimi Hissedilmiştir.

*Haftada Bir Ders Saatinin Kitap Okumaya Ayırması.

* Öğretmen Ve Öğrencilerimizden Oluşan Okuma Halkasıyla Kitap Okuyup Okunan Kitabın Değerlendirmesi.

*Konusunda Uzman Kişilerin Okullarımıza Davet Edilerek Öğrencilerimizle Buluşturulması.

*Gerektiğinde Konferanslara Gitme, Konuyla İlgili Geziler Yapma, Pano Hazırlama, Video İzletme, Kitap Tanıtımları, Sunumlar Yapma Gibi Genişletilebilecek Etkinliklerle Öğrencilerimize Kitap Okumanın Zevkini Tattırılması Düşüncesindeyiz.

22-02-202422-02-202422-02-202422-02-2024